Trädgårdsrotation med många vinster

VILLA KÄLVEMARK

Med infart och parkering på ena sidan om huset och entrén till huset på helt andra sidan fanns en tydlig utmaning att ta hand om. I kombination med önskemål om helt nya altanytor var utgångpunkten tydlig och spännande att ta sig an.

 

Trädgårdens enskilt största förändring blev följaktligen också omdisponeringen av huvudfunktionerna. För att skapa logiska flöden och en mer välkomnande känsla kopplar vi ihop husets entré med pergolacarport, cykelparkering, sopförvaring, förråd och en pergolagång som leder upp till den nya entrédörren, i den lilla farstun som också ingick i vidareutvecklingen av fastigheten.

 

Via en bryggliknande gång når man verandan som bjuder på en uteplats under tak. Därifrån flyter man enkelt vidare till solväggen runt hörnet, eller ner till stora terrassen under bar himmel och det lilla uteköket. Därifrån är det nästan lika nära till köksträdgården och färska kryddor som till barnens lilla lekkvarter mellan äppelträden. Spaljéer och häckar bidrar till rumsligheten och en mer privat känsla. Njutelivet kan  börja!

<< TILLBAKA TILL PORTFOLIO

FAKTARUTA

Plats: Brickeberg, Örebro

Växtzon: 3

Yta: 668 kvm

 

Formgivet: 2019

hej@pelargonien.se    |    019-13 12 11    |     Ånstagatan 17 B, 702 32 Örebro    |    © 2020 Pelargonien