Ståndsmässigt på klipphällen

VILLA SAMUELSSON|KARLSSON

Med en gammal stamfastighet som utgångspunkt, i form av ett kraftfullt stenhus och ett fint läge intill Osberget i Göteborg var förutsättningarna goda. Det blev ännu bättre med tanke på att alla befintliga inslag i trädgården är gjorda av mycket fina naturmaterial. Med andra ord fina förutsättningar, men också ett arv att ta hand om och respektera.

 

Med sin ståndsmässiga historia och en trädgård som minner om storhetstiden var utgångspunkten i trädgården tjusig och inte gjord för ett aktivt trädgårdsliv, utan snarare något fint att titta på och imponeras av. Uppdraget var således att förvandla trädgården till en inbjudande oas med plats för gott om njuteliv. Med så mycket starka naturmaterial på plats, framför allt i naturstensmurar och skifferplattläggningar ville vi att det vi tillför också ska ge en ett rejält och kvalitativt intryck.

 

Vi tog vara på skifferplattor som i den gamla trädgården inte alls kom till sin rätt och flyttade dem till en terrasserad loungeyta, som tillsammans med en träterrass bildar en större umgängesyta med plats för både matbord, solsängar och loungehäng med eldstad. Tillsammans med spabadshörna mot bergshällen och en fortsatt pampig entrégång får huset fortsätta skina, samtidigt som njutelivet kan pågå för fullt.

<< TILLBAKA TILL PORTFOLIO

FAKTARUTA

Plats: Påverud, Göteborg

Växtzon: 2

Yta: 1017 kvm

 

Formgivet: 2019

hej@pelargonien.se    |    019-13 12 11    |     Ånstagatan 17 B, 702 32 Örebro    |    © 2020 Pelargonien