hej@pelargonien.se    |    019-13 12 11    |     Ånstagatan 17 B, 702 32 Örebro    |    © 2019 Pelargonien

Nordiska Trädgårdar kickar igång våren på riktigt!

När Nordens största trädgårdsmässa bjuder upp till dans stiftas alltid nya bekantskaper, både när det gäller växter och kontakter i branschen. Som besökare gjorde vi spontant tummen upp för
Ofyr, GjordNära och Niklasdams Trädgård.

Årets idéträdgård

Pelargoniens lanseringsvecka, som förutom entré i sociala media och medverkan på Jakobssons vårmarknad i Örebro, kryddades av ett besök på Nordiska Trädgårdar. Som alltid gav det ytterligare inspiration och längtan efter våren. I ett myller av såväl besökare som utställare är det lätt att missa en liten gata eller gränd i mässhavet, så det gäller att lugnt och metodiskt beta av alla vinklar och vrår. Och som sig bör hittar man då självklart ett och annat som gläder.  

Fullmatad lansreingsvecka

Foto: Ofyr

GRILLGLADA – SE HIT!

Sverige kokar över av självutnämnda grillmästare och vi älskar att ta vara på sommarsäsongens möjligheter att laga mat utomhus. Nu finns det snyggare möjligheter än någonsin! Under devisen ”The art of outdoor cooking” presenterade Ofyr ett sortiment av produkter som verkligen lever upp till varumärkets slogan. Med sin cirkelformade stekhäll med eldstad i mitten och vedförvaringsbox som underrede blir Ofyrs matlagningsenhet den givna samlingspunkten i trädgården, precis som köket tenderar att bli samlingspunkten inomhus. Med smakfull design och smarta lösningar är det här ett varumärke vi definitivt kommer att få se mer av framöver. Så alla grillälskare där ute, in och sukta på Ofyrs site. 

HEMMAODLAREN I FOKUS

En gammal bekanting till Pelargonien är närkingska GjordNära som de senaste åren gjort succé med sina tunnelväxthus. Succén har fortsatt och nu kan vi köpa dessa odlingslösningar även på Granngården. Kul när produkter, som har fokus på att erbjuda bästa möjliga odlingsförutsättningar för engagerade hemmaodlare, lyckas nå ut. På mässan erbjöd man också fyra roliga tomatsorter med amerikanskt ursprung, som vi nu ser fram emot att få skörda frukterna av i sommar. Blev du också sugen? Upptäck hela sortimentet på Gjordnäras site.

 

 

 

 

Som alltid så slinker det med en och annan växt under dagen.

Foto: Gjordnära

Förutom amerikanska tomatplantor hade vi i år även en handfull roliga doftpelargoner med oss hem. Flera av dem inhandlades hos de verkliga pelargonkonnässörerna från Niklasdams trädgård. För övrigt ett trevligt utflyktsmål med pelargonmuseum och goda möjligheter att hitta rariteter ur pelargonsläktet. Niklasdam är beläget strax utanför Kristinehamn.

 

 

 

 

Med oss hem fick vi också en väldig lust att få sätta fart på våren på riktigt!

 

Publicerad 20170418

Foto: Niklasdam