Sollidens idéträdgårdar 2018

Det är med stolthet som vi tillkännager att Pelargonien är en av de utvalda som får bygga upp sin idéträdgård i Sollidens slottspark – kungafamiljens sommarresidens på Öland! Tävlingen har snabbt fått gott renommé och de fyra utvalda trädgårdarna blir en av sevärdheterna i slottsparken i sommar.

Foto: Sollidens slott 

SOLLIDENS IDÉTRÄDGÅRDAR

För fjärde året i följd utlyste Sollidens slott tävlingen Idéträdgårdar. Årets tema är "Den goda trädgården". De fyra utvalda bidragen har alla presenterat sina tolkningar av temat och valts ut av en jury. Trädgårdarna blir en del av utbudet i slottsparken i sommar. Idéträdgårdarna invigs av kungaparet den 1 juli och visas upp under perioden 1 juli-31 augusti. Den 11 augusti hålls prisutdelning då juryn presenterar sin vinnare och pris delas också ut till publikens favorit.

PELARGONIEN HOS KUNGEN!

Vi är mycket stolta och hedrade över att Pelargoniens bidrag "Njuteliv" blivit utvalt som ett av de fyra som kommer att anläggas och visas upp på Gustav V:s krocketplan, i den nedre delen av Sollidens slottspark. Pelargoniens bidrag tar ett samhälleligt perspektiv och vill motverka vår stressiga tillvaro och det faktum att vi socialiserar allt mindre i verkligheten och allt mer virtuellt. Vår lösning är ett inverterat middagsbord där matbordet utgörs av en stor odlingsbänk fylld med växter, både ätbara och vackra. I planteringen gör vi en dukning med porslin, karaffer, glas etc. Allt omgärdas av en häftig pergola som ger en inbjudande rumslighet. Det blir middag hos Moder Jord!

CELEBERT SÄLLSKAP

Det är inte vilka som helst som gör Pelargonien sällskap i sommar. Hasse "Kvinnaböske" Andersson, som är högaktuell med sin TV-serie "Hasses trädgård" på SVT deltager tillsammans med sin fru Monika Forsberg och en handfull vänner. Bidraget välkomnar framför allt små, nyfikna tädgårdsmästare. Lilla Bjers gård, som ligger strax utanför Visby på Gotland, är också en av deltagarna på Solliden i sommar. Deras ekologiska gård har prisats flera gånger förut och deras bidrag är döpt till "Alt ir baugum bundit" och erbjuder en rofylld plats som är hållbar, smaklig, vacker och stimulerande. Det fjärde bidraget kommer från skaparen av Odlings-TV, Jessica Lyon, och har ett tema som heter Alla kan odla. Jessica berättar att djur, insekter, växter och människor samsas i ett naturligt och vackert resilient kretslopp.

Vi ser verkligen fram emot att få tillbringa delar av sommaren på Öland och lära känna en hel rad av spännande människor!

Publicerad 20180322