Medelhav, regnskog och utsikt över Västergötland

Åker du turistvägen mellan Gränna och Vadstena har du många vackra vyer att se fram emot, vilket de allra flesta är väl medvetna om. Men att Uppgrenna Naturhus också ligger där utmed vägen är det inte alla som känner till. Ett smått fantastiskt hus och växthus i kombination som erbjuder en härligt avkopplande miljö, ekologisk fika, konferensmöjligheter, konserter och mycket mer.   

Hus i växthus!

​Att kombinera hus och växthus till en enhet där man kan leva i ett eget litet microklimat, det är minst sagt lockande och en idé som vi någon gång kommer att göra något med. En som redan gjort det är Bodil Antonsson som äger och driver Uppgrenna Naturhus. Hon har skapat en hållbar mötesplats som inbjuder till kreativitet, inspiration och avkoppling. När vi gör ett stopp här är ekocafét fullsatt och det är svårt att välja bland alla godsaker. Direkt innanför entrén möts man av ”Medelhavet” i form av en miniatyrträdgård där vi hittar persika, melon, aprikos, tomat och mycket annat. Lägg till en vinterträdgård som går under namnet Citronlunden, ett loft som kallas Orienten, där det finns plats för såväl konserter som föreläsningar, meditation och yoga. Dessutom kan du få ljusterapi i Regnskogen som också bjuder på ett härligt porlande från dammen.

 

Till Uppgrenna Naturhus kan du komma för att njuta av en stunds avkoppling, inspirerande arkitektur, gott fika, fantastiska vyer och en grönskande oas. Du kan också komma hit för att spisa livemusik eller fatta kloka beslut på en konferens. Att insupa kvällssolen, utsikten över Vättern och där på andra sidan den västgötska landsbygden, det är njutbart i sig självt. Att dessutom göra det från en plats som uppenbart tagit sitt ansvar mot naturen och gör ett väldigt litet fotavtryck, det skänker onekligen en känsla av välbehag. Testa du också, nästa gång du är i krokarna.

 

Publicerad 20170729