Vardagsrum under bar himmel

Som nordbor längtar vi efter ljuset halvårsvis. När det väl kommer flyttar vi utomhus och vill självklart ha det lika fint som inne. Här bjuder vi på lite inspiration!

TRENDER I TRÄDGÅRDEN

Njuteliv!

Det är som om vi går i socialt ide när mörkret kommer och när vi väl vaknar till liv igen framåt vårkanten blir vi smått överraskade när vi inser att vi har grannar! Men lagom tills knoppar brister blir vi också de sociala varelser vi faktiskt är och under årets ljusa månader tar vi igen de förlorade månaderna med råge.

För att maximera njutningen under den ljusa perioden har intresset för inredning i trädgården ökat explosionsartat på senare år. Vi vill skapa bästa tänkbara förutsättningar för att njuta av sol och värme och göra allt vi gör inomhus utomhus istället. En idé som fått fäste hos många är tanken på att skapa ett vardagsrum i trädgården, men nästan ännu fler drömmer om ett maffigt utekök.

 

 

”Vem har inte suttit på Pinterest och knarkat bilder?”

DRÖMMEN OM ATT TA SYDEUROPA TILL SKANDINAVIEN

Även om ljuset flödar sommartid så är förutsättningarna är som de är i Skandinavien. Det finns vissa saker som är mycket bättre här, men det finns även saker som är omöjliga. Vem har inte suttit på Pinterest och knarkat bilder från sydeuropeiska trädgårdar där man inte behöver oroa sig för att ett ihärdigt regnande omöjliggör vissa material i trädgårdsinredningen? Visst är det inspiration på hög nivå, det ger massor av idéer, fantastiska fantasier och underbara drömmar. Men det är också en till stora delar ouppnåelig estetik för våra breddgrader. Men att ge upp drömmen helt vore oförnuftigt. Fler och fler skapar lösningar anpassade för vårt klimat, men också för ett sant njuteliv. Pelargonien är bara en av flera nya spännande aktörer som snappat upp de nya behoven och erbjuder lösningar som infriar högt ställda förväntningar.

TRE RUM OCH KÖK – UTOMHUS!

 

Med kreativitet och innovation kan man skapa lösningar som är anpassade för våra väderbetingelser. Det är inte för inte som utekök är en av våra absolut starkaste trädgårdstrender just nu. Där har utvecklingen kommit en bra bit på vägen. Det är inte längre enbart grilla som ska vara möjligt. Det ska gå att laga hela middagen på plats i trädgården. Att skapa förutsättningar för att på riktigt kunna njuta utomhus, i den egna trädgården, det är nästa stora projekt för Sveriges alla inredningsintresserade. Och då räcker det inte med ett kök. Ett vardagsrum står också på önskelistan. Och en lounge. På köpet kommer ett ökat intresse för trädgård och odling och i kölvattnet av det kommer nya och spännande växthuslösningar, nytänkande pergolakonstruktioner och så vidare. För att riktigt sätta igång skaparlusten och få fart på fantasierna tipsar vi om vår board ”Njuteliv” på Pinterest. 

”Det ska gå att laga hela middagen på plats i trädgården”

 

 

Publicerad 20170327