top of page

Hemesterparadis vid Vänerns strand

VILLA ALM|KARLSSON

Med ett hus som flirtar med New England och har Vänerns strand ända in på knuten, valde vi att inspireras av The Hamptons och det arkitektoniska såväl som trädgårdsmässiga ideal som råder där. Det innebar kustnära växtval, tåliga material och en naturtrogen färgpalett.

 

Med utgångspunkt i familjens intressen och önskemål la vi stor vikt vid att skapa ytor som inbjuder till social samvaro, återhämtning, lugn och ro, men samtidigt ger utrymme och möjligheter för aktiviteter och stoj och stim när andan faller på. Vi har skapat rum för flera olika sätt att umgås. Poolhäng, eldstad, sunken pit, orangeri och klassiskt trädäck är de mest framträdande delarna i trädgården som alla lockar till umgänge på ett eller annat sätt.

 

Poolområdet blir en av flera höjdpunkter i trädgården, men med tanke på sin storlek kanske ändå den som kommer att dra flest blickar till sig. Med surferhäng, poolhus, aqvisdeck och ett skönt flöde runt poolen – allt i kombination med ett kustinfluerat växtval – blir helhetsintrycket svårt att värja sig emot.

<< TILLBAKA TILL PORTFOLIO

FAKTARUTA

Plats: Kristinehamn

Växtzon: 3

Yta: 1737 kvm

 

Formgivet: 2019

bottom of page