top of page

Bohemisk funkisretreat

VILLA FORNEHEIM

Funkisarkitektur på repeat gav på 1950-talet ett helt område med mysiga kedjehus i Sörby, Örebro. Lägg därtill en till stora delar plankinhägnad hörntomt och en utbyggnad gjord för 40-talet år sedan och vi stod inför en riktigt inspirerande utmaning när det blivit dags för trädgårdsrenovering.

 

Familjens helt privata oas på baksidan var redan inbjudande, när vi fick uppdraget – men i behov av renovering. Vi tillförde intressanta materialmöten, fler raka linjer, ny rumslighet, fiffiga funktioner, effektfull ljussättning och formgivna konstruktioner och detaljer. Tillsammans med det befintliga som sparades blev resultatet ytterligare ett snäpp upp på njutelivstrappan.

 

En till viss del bortglömd västersida gavs nytt liv och oanade möjligheter till förvaring. Dessutom genererades en smidig passage mellan fram- och baksida, utan att behöva gå igenom huset, vilket var ett stort plus. På framsidan skapades plats för fler funktioner och framförallt bättre möjligheter till parkering av såväl bilar som cyklar och moped, men utan att försaka den privata känslan och lummiga inramningen. 

Foto: Drönarbilder över pool från Poolstore, övriga foton tagna av kund.  

<< TILLBAKA TILL PORTFOLIO

FAKTARUTA

Plats: Sörby, Örebro

Växtzon: 3

Yta: 507 kvm

 

Formgivet: 2019

bottom of page