hej@pelargonien.se    |    019-13 12 11    |     Ånstagatan 17 B, 702 32 Örebro    |    © 2019 Pelargonien

Trivsamt, tillgängligt och tåligt

VILLA MEYER

Ett par av de viktigaste utgångspunkterna för trädgårdens utformning är vilka som bor i huset och hur huset i sig självt ser ut. För villa Meyer blev det kanske ännu mer tongivande än i vanliga fall. 

 

Tåliga och underhållsfria material, tillgängliga och lättskötta ytor, fokus på återhämtning, umgänge och njuteliv – där har vi Villa Meyer i ett koncentrat. Det resulterade i ett utedäck i vinkel, gjort i kompositmaterial, som rymmer såväl spabadsavdelning som utekök och väl tilltagna loungeytor. Uteköket är murat och putsat på plats och alldeles intill finns en tillhörande odlingsbädd, även den putsad i samma stil. Spaavdelningen har flera nivåer och inbjuder till mysig samvaro, oavsett om man badar eller inte. Uterummet som ligger inbäddat i utedäcket bidrar också med njutelivsfaktor.

 

På framsidan, som vetter mot norr och sluttar en aning längs med gatan, löper en mur som omfamnar en grusträdgård med ett antal perennöar. Lättskött men ändå inbjudande och i kombination med en trio träd blir grönskan påtaglig och mer och mer närvarande för varje år som går. 

 

Trots väl tilltagen plattlagd garageinfart, plattlagda ytor längs med garage och attefallshus samt det generösa utedäcket finns en ordentligt gräsyta för lek och spel på baksidan. Hela trädgården omgärdas även, på tre sidor framsidan undantagen, av häckar som ramar in och skapar en privat känsla i hela trädgården. 

<< TILLBAKA TILL PORTFOLIO

FAKTARUTA

Plats: Lanna

Växtzon: 3

Yta: 1003 kvm

 

Formgivet: 2018

3D film:

  • YouTube - Black Circle