top of page

Trädgård i dubbla skepnader

VILLA MONTGOMERY

I en radhuslänga blir trädgården tudelad och bjuder på möjligheten att skapa två olika upplevelser. 

På framsidan är lättskött och välkomnande ledord och med sin skeva entré blir den dessutom spännande. Baksidan har begåvats med franska vibbar och det når sitt crescendo med en boulebana som fond i trädgården.

 

Gräsklippning innebär en viss problematik när man bor i radhus. Att förflytta en gräsklippare genom huset för att klippa andra sidan är sällan önskvärt. Av den anledningen skapade vi en representativ framsida helt utan gräsytor, men ändå med gott om växtlighet. För att skapa lite dynamik och samtidigt, på ett subtilt sätt, skapa visst insynsskydd lades entrégången skevt och kompletterades med en välkomnande pergolagång. Med framförallt sedumväxtlighet blir entrésidan lika lättskött som stilig.

 

Det är på baksidan som njutelivet tar form på riktigt. Trots sin relativa litenhet rymmer den väl tilltaget uterum, däcksytor under bar himmel, spabad, förrådsbyggnad och den oväntade boulebanan. Tillsammans med cirkulär gräsmatta, inkapslande plank och höga häckar samt väl sammanhållna planteringar skapas en franskinspirerad oas där det är lätt att välja hemester framför långa flygresor till sol och bad. 

<< TILLBAKA TILL PORTFOLIO

FAKTARUTA

Plats: Sörby, Örebro

Växtzon: 3

Yta: 551 kvm

 

Formgivet: 2018

bottom of page