top of page

Privat oas mitt i stan

VILLA W

Med en rund pool som utgångspunkt och ett hus med hög sockel som stark förutsättning fanns alla möjligheter att jobba med spännande nivåskillnader och mjuka former i en annars ganska fyrkantig omgivning. Det tog vi fasta på.

 

Österlen möter ett modernt cityliv och tycke uppstår. Så kanske man kan sammanfatta trädgårdsvisionen här. Med vitputsade höga murar som både ramar in den stora terrassen och poolhänget fick vi mycket karaktärsstarka och inbjudande ytor för umgänge och soldyrkan. Den rundade muren fick en kompis i form av en spaljé som visar vägen in i huset, samtidigt som den skapar en privatare känsla på huvudterrassen.

 

I söder förvandlades en sedan tidigare bortglömd del av trädgården till en härlig, stenlagd terrass där man med fördel intar morgonkaffet, eller kan ta ett break från solgasset på eftermiddagskvisten, för att släcka törsten med något läskande. Med stora terrassytor och poolområde krävs en grönskande motvikt för att njutelivet ska infinna sig på riktigt. En skön grusgång som kantas av växter, träd och marktäckare, parkbänk och gräsmatta gör jobbet på bästa sätt.

<< TILLBAKA TILL PORTFOLIO

FAKTARUTA

Plats: Sörby, Örebro

Växtzon: 3

Yta: 1392 kvm

 

Formgivet: 2018

bottom of page