Nu tändas tusen trädgårdsljus

Så här i juletider är det många som satsar på utomhusbelysning. Helrätt! Det väcker liv i trädgården. Men det finns fler sätt att göra den användbar också vintertid. I allt fler trädgårdar ritar vi in funktioner, som du har glädje av även under årets mörka månader.  

LYS UPP BÅDE TILLVARO OCH TRÄDGÅRD

Ljusdesign är på frammarsch inomhus, men kanske framför allt i trädgården. Rätt  belysning på rätt plats gör trädgården mer levande och inbjudande även när mörkret fallit. Ljuset kan också skänka trygghet och skapa stämning på samma gång. Dessutom lockar det ögat och fler upptäcker trädgårdens hemligheter och höjdpunkter.

BADA MED TOPPLUVAN PÅ!

Jacuzzi, spabad, bubbelkopp – kärt bad har många namn. Och inte är det mycket dyrare än ett par familjeveckor på varmare breddgrader heller. Dessutom har du möjligheten att njuta året runt och ett spabad har både välgörande effekter och en lite lyxig aura. Särskilt om den redan från start är en del av trädgårdsdesignen och fungerar som det där smycket du drömt om. Den passar efter en jobbig arbetsdag, men även som avslutning på en middag med goda vänner – sommar såväl som vinter.

SAMLAS RUNT LÄGERELDEN

Att samlas runt lägerelden, grilla korv eller bara värma sig vid en brasa en gnistrande vacker vinterdag – allt skulle kunna hända i din trädgård. Det är inte bara ute i skogen och naturen som de här möjligheterna kan finnas. Allt fler väljer att göra plats i trädgården för en eldstad och sittplatser runt elden. Den har flera fina funktioner, ger mysfaktor och gör det enklare att ta sig utanför dörren, även under årets kallare månader.

VURMA FÖR VINTERVACKRA VÄXTER

Lättskött är inte det samma som tråkig på vinterhalvåret. Rätt tänkt är det nästan tvärtom. Vintergröna växter har ofta den fördelen att de är just lättskötta. Grönt och vitt i kombination är dessutom väldigt vackert. Växter med fina fröställningar kan bli nästan skulpturala och verkligen berika, precis som större grästuvor med sin gula vinterskrud. Så även en lättskött trädgård kan, om den är välkoordinerad och genomtänkt, bjuda på skönhet även vintertid.

Publicerad 20171204